tisdag 30 augusti 2016

Kort nummer 2 för CAS(E) this Sketch

Hittade som sagt en kortskiss på CAS(E) this Sketch! som jag tyckte var rolig att testa:


För kort nummer två så kändes det ganska självklart att använda den negativa sidan av katt-diesen som jag gjort till första kortet. Fick göra om det då jag insåg att jag ville ha lite mer intresse runt kanten och använde mig av en die från Lawn Fawn för det. Stämplade sedan med en stämpel från Newton's Nook och poppade upp pappret med skumtejp. Även detta kort fick ett hjärta som slutkläm.
Ned-poppade katter med blå bakgrund

Wishing you a purr-fect day

Dags att testa lite kortskisser. Hittade en kortskiss på CAS(E) this Sketch! som jag tyckte var rolig att testa:


Kom direkt att tänka på nedan komposition i blått av någon anledning. Ville ju använda mig av katter men ville få till själva "pusselbitarna" på något bra sätt. Slutade med att jag använde dies från Poppy stamps och Gummiapan. Hittade en härlig cardstock i Aqua marine från Coredinations som fick bli kuberna. Stämplade sedan med en stämpel från Newton's Nook och alla katterna fick lite Wink of Stella på sig. Kändes inte riktigt helt klart där utan la även dit ett hjärta. Ta da =):
Upp-poppade katter på kuber

Lek med Distress Inks och stämplar från Gummiapan

Lekte lite med Distress Inks för några kvällar sedan. Fick nu äntligen tummen ur och "heat embossade" Gummiapans underbara stämplar med Rangers vita embossingpulver. Blev så glad när jag hittade dessa stämplar i deras webbshop!

Nu ska jag bara lyckas sätta ihop dem som kort också...!
Lek med Distress Inks och stämplar från Gummiapan

måndag 22 augusti 2016

Färdiga kort med Newton's Nook stämplarna

Nu fick jag äntligen tummen ur och gjorde färdigt två kort på födelsedagstema med stämplarna som jag färglade från Newton's Nook.
Newton's Nook finished birthday cards
De är båda monterade på en vit kortbas. Jag har även använt en stiched die från Lawn Fawn för det rosa och blå pappret. Det rosa har jag handstämplat. Hälsningarna är gjorda med vitt embossingpulver. På kortet till vänster så är ramen och katten upp-poppade med skumtejp. På kortet till höger så är katten upp-poppad med skumtejp.

Rätt nöjd själv med tanke på att detta är första försöket. Up, up and away! =)

Olika typer av stämpeldynor

Det här med dye inks och pigment inks är ju inte helt lätt. Hittade ett jättebra inlägg på Pysslotekets blogg där hon jämfört olika märken och olika dynor och visar resultatet:
https://pyssloteket.wordpress.com/2016/05/28/dynor-och-altenew/

Känns som jag måste köpa lite andra dynor och testa för att få till bra resultat, för att inte tala om att testa fler sorters papper!

söndag 21 augusti 2016

Sommarkort med dahlior

Nu har jag äntligen fått testa heat embossing och färgläggning med Distress Inks ordentligt. Jag använde mig av ett stämpelset från Altenew med dahlior som jag stämplat och färglagt i olika varianter. Testade även två textstämplar från Gummiapan som jag tyckte passade in med motivet.

Glad sommar

Kortet är gjort med heat embossing och jag har sedan färglagt med Distress Inks. Jag använde mig av ett stämpelset från Altenew med dahlior samt en textstämpel från Gummiapan som jag tyckte passade in med motivet.
Altenew och Gummiapan
Har skickat in ovan kort till Pysslotekets sommarutmaning. Utmaningen går ut på att använda tre av följande ord; blommor, solen, havet, stranden, blått, moln, glass, brygga, semester, sommar, poolen, jordgubbar, smultron, fiskmåsar och grilla. Som synes så valde jag; blommor, blått och sommar.

lördag 20 augusti 2016

40-årsfirande gånger två

I helgen så var det 40-årsfest gånger två så då fick man ju möjlighet att göra två kort.
Födelsedagskort till 40-åringar
Det svarta kortet hittade jag en förlaga till på Pinterest och bara var tvungen att testa. Diesen kommer från Lawn Fawn och stämplarna är från Gummiapan och Newton's Nook. Det vita är gjort med vitt embossingpulver.

Kortet till höger är faktiskt en egen idé (hurra). Fjärilarna är först målade på vattenfärgspapper med distress inks. Sedan använde jag Sizzix fjärils-die och de två små fjärilarna är från någon annan tillverkare som jag inte kommer ihåg nu. Har även lagt ett lager med Stickles glitter (Diamond) ovanpå dem så det skimrar duktigt i verkligheten. Pappret är embossat med en embossing-folder från Darice.

tisdag 16 augusti 2016

Shaker cards med Tatty Teddy

Efter att ha sett video efter video på YouTube om shaker cards så var det äntligen min tur att testa.
Shaker card med Tatty Teddy
Man kom ju på ganska många saker som man ska göra annorlunda till nästa kort som t.ex se till att neutralisera den delen av skumtejpen som kanske sticker fram lite i shaker-fönstret för annars så fastnar allt innehåll runt ramen... Men, det var kul att göra iallafall.

Pappren är från Me to you Sweet shop och stämpen är Tatty Teddy. Textstämplen kommer från Gummiapan och är gjord med vitt embossingpulver.

I skrivande stund så anländer det rosa kortet till sin mottagare. Grattis på födelsedagen Marie!

fredag 12 augusti 2016

Färgläggning av stämplar från Newton's Nook

Dags att testa färgläggning av stämplarna från Newton's Nook. Jag började med att stämpla dem på vattenfärgspapper från Panduro med Versamark Ink och hällde sedan vitt embossingpulver över och hettade upp detta. Sedan har jag färglagt med Distress Inks (till höger) och vattenfärgspennor (till vänster). Köpte dessa i somras och ville testa.

Det gick bra att färglägga men det känns att jag har en hel del kvar att lära vad gäller färgläggning. Med tanke på att jag ändå är nybörjare så gick det ju rätt ok ändå måste jag säga. Testade även att använda en "water brush pen" och det gjorde ju livet betydligt enklare jämfört med penslar. Den var helt klart bra för nybörjaren.
Coloring Newton's Nook stamps with Distress inks and watercolor pens
När jag var klar med min färgläggning så använde jag de tillhörande dies-en för att skära ut mina motiv. Det fungerade klockrent. Jag var lite rädd att jag skulle lägga dem på fel ställe men det var lätt att lägga rätt och bara hålla dien på plats med en bit washi-tejp.

Newton's Nook stamps with coordinating dies
Som synes så har jag även stämplat två kortbaser med ett tassavtryck från ett av stämpelseten. Färdiga kort kommer snart.

måndag 1 augusti 2016

Newton's Nook goes to Sweden

Jag blev så himla sugen på stämplar från Newton's Nook under sommaren så jag bestämde mig till slut för att lägga en order på detta ihop med tillhörande dies (tack Skatteverket för återbäringen). Det blev till slut "Newton's Antics", "Newton's Birthday bash" och "Newton's Mischief".

Jag ville testa att göra en enkel och ren framsida och kom fram till det här;
Newton's Nook framsida
Framsidan är gjort med stämplar från Newton's Nook och Lawn Fawn. Tyckte de passade väl ihop här. Har sedan färglagt vissa delar med vanliga tuschpennor (man tager vad man haver...). Stämplat med Memento Tuxedo black ink.
Newton's Nook insida
Insidan är också stämplad. "May the force be with you" kommer från Gummiapan.
Newton's Nook baksida
Hand made stämplen kommer från Slöjd-Detaljer.

Roligt att testa på. Känns dock som om Newton kommer att göra sig bättre färglagd. Vad tycker du?