söndag 27 november 2016

Pingviner från Lawn Fawns set Snow cool

Har varit så sugen på att testa detta stämpelset och äntligen fick jag tillfälle. Jag köpte det för säkert 1½ månad sedan men nu så. Jag har färglagt pingvinerna med mera med Zig Clean Color Real Brush Markers. Så kul att jobba med dem när man inte är så duktig på färgläggning. De (och pappret, Tim Holz watercolor paper) gjorde det betydligt enklare att testa. Bakgrunden är heat embossad med vitt oc sedan har jag använt distress inks (Victorian Velvet, Seedless Preserves och Tumbled glass). Träden är stämplade med distress inks (Shabby shutters och Peeled paint).

Lawn Fawn's Snow Cool with distress sky in pink

Det här måste jag göra mer av. Pilligt är det men himla kul. Testade även tricket att stämpla med Misti genom att lägga ut de tillhörande diesen och sedan lägga stämplarna ovanpå och stänga luckan (för att kunna skära alla på en gång utan att behöva klippa isär diesen). Det fungerade inte alls. Jag måste ha petat till dem för det slutade med att jag kunde klippa 2 samtidigt (av 4). Mer övning helt enkelt.

lördag 26 november 2016

Penguins let it snow

I have been dying to try out Lawn Fawn's Snow cool stamp set and dies ever since I got it over a month ago. This week I finally got the chance (life with small children, what can I say *smile*).
Lawn Fawn's Snow Cool with distress sky in blue

I'm participating in this week's Color Throwdown Challenge, CTD420! The colors for this week are light blue, sage green, gray and amber/yellow.

The critters are colored with Zig Clean Color Real Brush Markers. The background is white heat embossed and then sponged with distress ink (Tumbled glass). The trees are stamped with distress ink as well (Shabby shutters).

söndag 20 november 2016

Newton delar ut kramar och leenden

Hade ju som sagt en hel hög med Newton's färglagda så det var bara till att komma på lite idéer hur jag skulle få dit dem på kort.

Jag testade mina nya embossingfoldrar och den här med stjärnor tyckte jag var urgullig. Fäste sedan en cirkel från lite papper som blev över från ett annat projekt. Stansade sedan ut Lawn Fawns "hugs" i det och fäste silverglitterpapper bakom. Newton är upphöjd med lite skumtejp.

Newton's Nook och Lawn Fawn hugs

Jag embossade en grundare variant av stjärnorna och använda mig av Lawn Fawns "smile"-die. Snurrade lite snöre runt för en sista touch.
Newton's Nook och Lawn Fawn smile

Detta kort postades omedelbart till en kompis katt (!) som hade blivit utställningschampion under helgen. Tror godsakerna i kuvertet uppskattades mer än själva kortet av mottagaren Jjjussi men det får man bjuda på *smile*.

lördag 19 november 2016

Shaker cards med julkulor med guldinlägg

Blev inspirerad av ett kort jag såg på Pinterest, som så många andra gånger *smile* och var bara tvungen att testa. Tänkte använda cirklar bara men så ramlade jag över detta die set från First Edition på Tradera och vann aktionen. De blev urläckra när man stansade ut i skinande guldpapper. Har även använt en annan die av okänt märke inköpt via en Facebook-grupp för scrapsaker.

Jag har först stansat ut i kortet med en Lawn Fawn Stiched rectangle och med julkulorna för att få hålstorleken. Sedan stansade jag ut julkulorna igen i guldpapper för att få inlägget. Gjorde sedan baksidan så att det kunde bli ett shakerkort och fyllde med guldpaljetter och guldstjärnekonfetti. Fäste sedan detta mot kortbasen och limmade sedan i guldinlägget på framsidan och dekorerade även med snören. Snöret och rosetten är gjort separat för att det ska gå enklare att fästa på kortet.

God Jul-diesen kommer från Rox stamps, även den utstansad i samma guldpapper.
First Edition dies baubles på ett shaker-julkort

Och här en närbild.
First Edition dies baubles på ett shaker-julkort, närbild



torsdag 17 november 2016

Meowy Christmas door greeting

Stämplade upp en hel hög av Newton's Nook stämplar för många veckor sedan och har äntligen kommit till att färglägga dem och klippa ut dem. Tyckte att Newton i kransen skulle göra sig ihop med den nya embossing foldern med chevron-mönster från Darice som jag just fick hem. Vad tycks?

Newton i en krans på dörren

Jag målade det mesta av Newton med distress inks men sedan köpte jag även Zig Clean Color Real Brush Markers och använde dem för kransen. Det kommer bli fler av dessa. Älskar dessa "pennor".

tisdag 15 november 2016

Leverans från Scrapbruket

Har just fått hem min order från Scrapbruket. Åh vad jag diggar denna affär. Snabba leveranser och ett jättesortiment. Det jag verkligen behövde var nya rundlar till mini ink blending tool och så hade jag kommit på att det skulle vara bara att ha två handtag till så man slipper hålla på att byta så ofta mellan rundlarna när man byter färg. Sedan så smög det ju med lite extra grejor ned då...;
Scraphaul Scrapbruket

Det blev;
  • Mini ink blending tool med en extra paket med rundlar
  • Några nya Distress Inks i färgerna Broken china, Rusty hinge, Gathered twigs och Victorian velvet.
  • Spectrum Noir clear shimmer pen (denna har jag velat ha länge!)
  • 3 embossing-foldrar
  • Stiched Christmas tree die
  • Stacking stars dies
  • Pointsetta dies

Funderar anågende julstjärnorna. Ser att den kommer att skära ut runt om men funderar på mönstret i mitten... Undrar om det blir embossat med en gång eller om man måste köra det separat...? Nåja, bara att testa.

söndag 13 november 2016

Newton loves coffee och 2 andra stämpelset

Jag älskar stämplarna från Newton's Nook. Jag köpte ett gäng av dem i somras och har använt dem mycket. Nu kunde jag inte hålla mig längre, om ett litet tag så flyttar följande stämpelset hem till mig;
Newton unwinds
Newton's birthday flutter
Newton loves coffee

För den som är en duktig kortmakare så letar Newton's Nook också nya designers till sitt design-team för 2017 nu. Bara att gå in och anmäla sig.

lördag 12 november 2016

Drakar, katter och elefanter

Nu kunde jag inte hålla mig längre. Nu ska de här godingarna få flytta hem till mig;


Jag har gått och suktat länge och nu så har jag precis fyllt år så detta blir en present till mig själv. Förutom stämplar från My Favorite Things så slank det med lite grejor från Newton's Nook, The Greeting Farm, Lawn Fawn, Wplus9, och Simon Says Stamp. När man ändå är igång så är det mycket man "villhöver". Beställde från Simon Says Stamp i USA så vi får se när grejorna dyker upp.